Den optimala livsstilen som orienterare


Att vare ute i skog och mark är nyttigt för både knopp och kropp, vilket är en fördelarna med att utöva orientering. Det är en motion som förenar kroppens fysiska och mentala behov, men det är samtidigt en idrott som månar om natur och hållbarhet. Här står naturen alltid i fokus; oavsett om det är på skogsstigar eller hemma på tomten.

Här får du chansen att läsa lite närmare om olika sätt att leva nära naturen på det sätt många orienterare gör!

Tips för ett naturnära leverne

En “äkta” orienterare behöver knappast någon längre övertalning kring varför vi bör måna om naturen. Majoriteten orienterare har ett naturligt sätt att leva mer hållbart och miljömedvetet – förmodligen är det ett resultat av alla timmar springandes i skogens djupaste snår. Vikten av att måna om vår natur och leva mer i harmoni med naturen blir helt enkelt väldigt uppenbart för den som utövar orientering.

Orienterarens intresse för natur, miljö och klimat appliceras ofta även på hemmaplan och andra platser i vardagen. Det kan vara genom att odla grönsaker, växter eller örter hemma på det sätt vi kan läsa om på sajten https://flo-rea.com/ https://flo-rea.com/, eller via hållbar konsumtion och leverne. Exemplet att odla hemma är ett stimulerande tips till dig som vill lära dig att leva mer naturnära precis som många orienterare gör. Tipset är att ta en närmare titt på https://flo-rea.com/ där du hittar allt som behövs för att komma igång med hemmaodling. Faktum är att marknaden för hemmaodling likt det du kan läsa om på https://flo-rea.com/ med stor sannolikhet kommer att växa sig allt större.

Matlagning utomhus är ett annat sätt att leva närmare naturen precis på det sätt många orienterare gör. Våga prova på att laga mat med de mest nödvändiga ingredienserna och redskapen. Ett klassiskt stormkök har aldrig varit så rätt som idag och vilken orienterare har inte ätit mat lagat i naturen?

Det är en positiv utveckling att allt fler barn söker sig till orienteringsporten då det utan tvekan är en viktig inkörsport till ett mer naturnära leverne. Ett tips till alla föräldrar där ute: låt barnen prova på orientering – om inte för sportens skull så för vår miljö och natur!

istartups