Låt orienteringen inspirera till kompostering


Att ofta vara ute i naturen, inte minst som orienterare, skapar ofta inspiration till att värna om miljön även i andra sammanhang. Att vara nära skog och mark påverkar vår hälsa positivt både kroppsligt och fysiskt, och att kunna ge något gott tillbaka sluter cirkeln på ett väldigt fint sätt.

Skapa den bästa myllan

Älskar du naturen som orienterare är chansen stor att du även älskar att vara nära naturen på hemmaplan, kanske påta i trädgården eller ta hand om växter hemma i lägenheten. Att kompostera är ett fantastiskt sätt att ta hand om din trädgård om du har hus, och dina växter inomhus om du bor i lägenhet. Men kanske främst om du bor i hus så är kompostering något som kommer gynna både växter och blommor, träd och buskar. Du skapar en otrolig mylla som ger liv överallt där den används, och den är i en helt annan dimension än vanlig jord som du köper i affären. Är du intresserad av att kompostera och lära dig alla grunder, finns allt du behöver på till exempel Wexthusets hemsida. Här hittar du också alla produkter du behöver för att komma igång.

Luktfri kompost inomhus

Det finns såklart mängder med fler saker du kan göra om du blir inspirerad när du är ute i spåret, men kompostering kan nog ses som en förlängning av skogen där mullen du skapar återspeglas i den livgivande myllan djupt inne bland träden. Att du dessutom kan skapa en luktfri kompost inomhus är både spännande och rätt fantastiskt, så det här är något som du kan testa oavsett hur ditt boende ser ut. Så är du nyfiken är det bara att börja botanisera bland produkterna du behöver, och snart kommer du vara på god väg mot ditt eget svarta guld som din trädgård kommer älska!

istartups